LUBOK SIAKAP MERAH(LUBOK ZUL)- HARI PERTAMA

4 05 2009
Pada 2.05.2009 yang lepas Geng Joran-sabah telah mencari lubok dikawasan kg. tamau dan kota peladuk daerah kota belud, Trip ini seramai 3 orang iaitu awang Lam, Otai Azizi dan Pak saip. kami telah meredah hutan, ladang tebu dan kawasan kebun semata-mata untuk memburu ikan siakap merah yang digilai oleh otai azizi..

Selang beberapa minit Pancing Azizi jenama Daiwa Freams kix 2000 + rod shimano bastera telah membuat salam perkenalan kepada kami bertiga..walaupun pada awalnya kami jangkakan sang merah yang menelan umpan..

Kurang setengah jam menunggu tiba-tiba pancing yang baru dibeli sebulan jenama Ryobi Zester 3000 + rod santec telah diragut dengan rakusnya oleh sang siakap merah seberat 1.5 kg..walaupun sebelumnya seekor ikan Tebana(sambilang) telah terlepas terputus di perambut beratnya lebih kurang 3 kilo sempat menonjolkan diri sebelum terlepas…


Ikan bulan-bulan seberat 0.5 kilo dapat ditumpaskan oleh Penn captiva CV6000 + Rod ugly Stik upro setelah beberapa minit selepas Siakap Merah dinaikkan..

Tangkapan Pertama Pak Saip pada hari pertama selepas Ikan siakap Merah memakan umpan Udang hidup..Ikan Merah ini seberat dalam 1.4 kilo setelah hampir sejam menunggu sang Merah ini memakan umpan yang disediakan..


Anak ikan Siakap Merah pun jadilah..kata Pak Saip..

Sebahagian Hasil Tangkapan Di Lubok Zul..setelah 4 jam memancing

Hasil tangkapan hari pertama

Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s
%d bloggers like this: