TRIP MUARA SUNGAI MENGKABUNG- LUBOK HARDY (31 MEI 2009)

4 06 2009
Beginilah keadaan Lubok hardy yang begitu Indah dan tenang walaupun untuk sampai ke tempat Muara ini begitu mencabar kerana memasuki pokok bakau dan daun-daun berduri. Jarak lokasi ini dari

tempat letak kereta(parking tepi jalan) hampir 1 km. Pada trip kali ini saya , Hardy (selaku Owner Blog Tuyan Crew dan pemilik Lubok) dan Azizi Otai a.k.a Siakap Merah walaupun datang lewat sikit berbanding saya dan hardy, kami seawal pukul 6.00 pagi sudah ready ditempat letak kereta dikawasan Karambunai tepi jalan.

Hasil pertama iaitu ikan Ketambak seberat 200gram saja melekat dipancing Penn Captiva 6000 dan rod Ugly Stik pancing lama saya..

Ikan Ketambak jua ani oleh Otai Siakap kita azizi @ Pelampung Man untuk trip ini kerana beliau menggunakan Pelampung untuk menumpaskan pelbagai jenis ikan di lubok hardy ini..
Yang ini Ikan ketambak juga seberat 250gram oleh pemilik lubok hardy..ikan jenis ini dibakar pun sedap ni..

Otai azizi bersama sebahagian Ikan Baracuda seberat 500gram yang dipancing menggunakan teknik pelampung berdekatan pokok yang tumbang ke dalam laut..bersedialah ikan ini menjadi santapan Kami sekejap lagi..
Selain ikan Ketambak, baracuda, kitang dan todak, ketam pun tak mau tinggal juga untuk memakan umpan pancing saya, siaplah lepas ni sebab Otai azizi dah ready pasang api..
Beginilah keadaan Ikan yang terkena bencana buatan manusia siapa punya kerja ni tidak berperikeikanan ini..?? tapi ikan Baracuda tu pun sedap juga..Akhirnya pukul 1.00pm kami pun berangkat balik kerana Umpan pun tidak menyebelahi kami dan Trip ini memang best dan kami akan return sekali lagi…
Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: