JP JORAN 2009 (21 JUN 2009)

24 06 2009

JP Joran 2009 telah berlangsung pada 21 Jun 2009 di Jeselton Point, Terminal Ferry kota kinabalu, organizer JP kali ini adalah Suria Bumiria Sdn. Bhd. Hadiah sebanyak RM5000 untuk dimenangi oleh peserta-peserta pengail. Peserta hanya diberikan masa sehingga 6 jam bermula jam 8AM-3PM..


Otai azizi menjadi Wakil Tunggal dari Geng joran-sabah dan beliau merupa orang yang paling berpengalaman dan banyak JP yang telah beliau sertai..pada 2 jam pertama beliau berada ditempat yang kedua dan berjaya menaikkan Ikan Kerapu seberat 300Gram dan tempat pertama merupakan Ikan Putih(GT) seberat 1.8Kilogram yang ditumpaskan oleh Seorang Otai lama dan berpengalaman dari Daerah Papar yang berada beberapa Meter dari tempai Otai azizi..Pada kali ini Saya(Awg Lam) tidak dapat menyertai JP ini kerana ada aktiviti yang lain tetapi saya datang juga ke Lokasi memancing sekejap untuk memberi sokongan kepada Aziz dan pada masa tersebut Otai Ikan Putih Hardy(Tuyan Fishing C) turut memberi sokongan semangat kepada Azizi..

Selama 4 jam berlalu, sebahagian hasil kelihatan didalam kotak Ais ini Ikan putih, alu-alu, kerapu dan macam-macam lagi yang berjaya dinaikkan oleh peserta JP kali ini..
Kelihatan peserta-peserta sangup berpanas bersama keluarga masing-masing semata-mata untuk memenangi hadiah lumayan..
Akhir sekali keputusan telah dibuat dan pemenangnya iaitu Ikan Putih seberat 1.8kg , yang dapat hadiah 1 hingga 8 peserta sahaja dan Otai azizi hanya dapat nombor ke 9, walaubagaimanapun Otai azizi menyertai JP ini bukan semata-mata untuk mengejar hadiah tetapi minat dan sokongan terhadap aktiviti memancing ini..dan akhir sekali kami daripa Geng Joran Sabah dan Labuan mengucapkan TAHNIAH kepada Otai Azizi kerana berjaya mendapat TOP 10 dari beratus-ratus peserta yang menyertai pertandingan ini..Tahniah sekali lagi..
Advertisements

Actions

Information

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s
%d bloggers like this: