LUBOK HARDY MENDUGA SANG EBEK (17.10.2009)

20 10 2009

Lokasi : Muara Sungai Kuala Mengkabong, Karambunai….

Pak Amin (Bapa krist) dengan ikan sebelah

Krist dengan ikan sebelah nya

Pak Amin (Bapa krist) dengan ikan Pari

Saudara Charles dengan Pari Tuka nya

Krist dengan Ikan Kirung2nya

Pakcik Amin (Bapa Krist) dengan Ikan baracudanya

Kenangan Lama Pakcik Amin(bapa Krist) semasa Trip laut dalam suatu masa dulu..Macho juga Pak amin ni dengan ikan merah.

Diharapkan pak Amin akan membawa geng2 joran sabah ke lubok ikan besar2 ni nanti…

Snopsis;

Trip kali ni sebenarnya di atur oleh aku(krist), & aku(krist) mengetuai trip kali ni…trip bermula awal pg 7.30-12.30 mereka yang terlibat dlm trip ni ialah charles, realsnail, bonny, razman (pakcik aku), amin(bapaku) niat aku mengatur trip kali ni adalah untuk menduga sang ebek tapi ternyata hampa belaka. Walaupun target tiada muncul, tapi kami sempat juga menaikkan beberapa jenis ikan. 3 gambar orang yang sama memegang hasil tangkpan pari,ikan sebelah & baracuda ni adalah bapaku, juga pengemar memancing laut dalam, oleh kerana keadaan cuaca sekarang membuatkan dia jarang dpt turun ke laut dlm. hari ni kira dia lar yag paling byk hasil tangkapan, ada sesetengah tak sempat ku ambil gambar. Saudara charles kita dgn pari tuka nya, sambil menutup mata….hehehe “nak pitam kali bro kita ni”hehehe
aku pla ngan hasil tangkapan iaitu ikan sebelah & kirung2 yang menyambar gewang ku….hehehehe walaupn target aku p lubuk ni adalah utk mencari sang ebek….
gambar mereka yg lain tak sempat ku ambi hanya ni jak yg sempat ku ambil… walaupun bro realsnail kita tak naikkan ikan hari ni kerana beliau hanyalah melayan casting, tapi beliau mahu datang lagi ke pot ni akan dtg tuk melayan bottom pla. sygnya saudara azizi & hardy xdpt join… azizi trip lain bsama kwn dr kl, hardy pla blik kg. akan dtg insyallah kita ramai2 plan trip lain pla……bsma2 geng pancing lain….hehehe .

2 gambar ni aku bg time trip laut dlm bapaku lama dlu…… “kitaorang mmg sama gila pncing tp beza aku di tepi, beliau pla pmnat laut dlm”

Gambar dan Penulis Report : Saudara Krist
(Terima Kasih saudara krist kerana sudi menulis dan menghantar gambar2 ini)


Actions

Information

13 responses

20 10 2009
hardy

aku setuju cadangan awg ni..kasi sedia ja aku saiz xl hehehe

20 10 2009
krist

wah, bsar gak saiz ko hardy?hehehe ambil jak XXL lg bgs..hehehehe

21 10 2009
RealSnail

Mengenai cadangan Tuan Tanah untuk sicker cermin kereta tu sa sangat menyokong 100%. Lagi pun sa ni belum ada mana2 team pancing lagi. heheheee….

21 10 2009
RealSnail

Tuan Tanah, Penn Captiva tu ka yg kasi naik Selunsong 9kg+ tu? Reel yg banyak berjasa la tu kan dan susah dicari. bagus bagus….

21 10 2009
krist

btl ckp Realsnail, jd nnt kita sama2 la usha buat logo tu cm na, klu ble scpt mgkn lar…

22 10 2009
RealSnail

copy & Paste ja bah hahahaaa…

22 10 2009
Awg Lam

hehehe, kalau boleh beza dengan yang lain, pasal sticker tu bukan semestinya untuk geng2 yang ada diblog joran-sabah saja malah untuk semua yang mau kenal kita..heheheh

22 10 2009
Awg Lam

bro realsnail, sebenarnya itu Penn Capvita 6000 tu aku beli kat Sedney, Australia tahun 2005 lagi, rod nya beli kat labuan tapi dah 3-4 kali tukar rod, biasalah selalu saja dapat hentaman yang ganas..hehehehe memang tahan punya cuma colornya saja yang agak pudar sikit..

22 10 2009
Awg Lam

Rasanya kita buat itu baju yang ada kolarkah atau tiada dan lengan panjang atau pendek dan color apa yang sesuai..beri cadangan..

22 10 2009
RealSnail

Cadangan sa; Baju berkolar dan lengan panjang.. Colour asal cerah supaya nda panas kana matahari time mancing… hhihiii…Penn Capvita tu teda jual di Msia ka, klu ada pun harga berapa???TQ TQ

22 10 2009
krist

yg pnting jgn wrna tlmpau cerah, nnt npk kotor…klu ble buat 2 jnis, 1 t-shrt lngan pnjang tuk p trip, 1 lg kmja cm tu tuk bgaya2…hahahahahah

23 10 2009
RealSnail

Betul tu…

26 10 2009
RealSnail

Jadi mana sda baju kita ni??

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s




%d bloggers like this: